"Benim ve takımım için çok önemli bir kupa"

"Benim ve takımım için çok önemli bir kupa"
- Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Abbondanza:"Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak kariyerim için çok önemli. Çünkü kariyerimde alamadığım tek kupa bu"- "VakıfBank ile şu ana kadar oynadığımız maçlar genelde 5 sete uzadı. O yüzden iyi voleybol


İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Marcello Abbondanza, Dörtlü Final'de mücadele edecekleri DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın kendisi ve takımı için çok önemli olduğunu söyledi.

Marcello Abbondanza, İtalya'nın Montichiari kentinde 9-10 Nisan'da oynanacak Dörtlü Final organizasyonu öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kariyerinde şu ana kadar iki kez CEV Kupası sevinci yaşayan 46 yaşındaki antrenör, 3. sezonunu geçirdiği sarı-lacivertli takımla önemli başarılar elde etti. Fenerbahçe Grundig ile birer CEV Kupası, Türkiye Kupası, Süper Kupa ve lig şampiyonluğu kazanan İtalyan antrenör, ülkesindeki organizasyondan kupayla dönmeyi hedeflediğini belirtti.

Bir diğer Türk ekibi VakıfBank ile finale çıkmak için çok zorlu bir mücadele yapacaklarını aktaran Abbondanza, şöyle konuştu:

"Tek maç üzerinden oynanacağı için her sonuç çıkabilir. Dörtlü Final'deki tüm takımlar çok güçlü. VakıfBank ile bu sezon oynadığımız 4 maçtan 3'ünü kazandık ama geçen senelerde de tersi olmuştu. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak kariyerim için çok önemli. Çünkü kariyerimde alamadığım tek kupa bu. Bu kupayı kazanmak benim ve takımım için çok önemli. Dörtlü Final'in düzenleneceği kent, kariyerimin başladığı şehir. İtalya'da oynuyor olmamız bizim için çok önemli, farklı bir motivasyon oluşturacaktır."


- "Şanslı olan finale çıkacak"


Abbondanza, VakıfBank'ı çok iyi tanıdıklarını, bu yüzden rakiplerine karşı ekstra bir çalışma yapmadıklarını dile getirdi.

Takım olarak motivasyonlarının en üst düzeyde olduğunu kaydeden sarı-lacivertlilerin antrenörü, "Bizim için çok önemli bir derbi maçı olacak. VakıfBank karşılaşması için özellikle yaptığımız bir çalışma yok. Çünkü iki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Son iki senedir VakıfBank ile birçok maç oynadık. Bu tip maçlarda bazı şanslı anlar ve kalite gerektiren pozisyonlar belirleyici olabiliyor. VakıfBank ile şu ana kadar oynadığımız maçlar genelde 5 sete uzadı. O yüzden iyi voleybol oynayan ve biraz da şanslı olan taraf tur atlayacak. Aynı zamanda iki takım için de psikolojik bir mücadele olacak." ifadelerini kullandı.

İtalyan çalıştırıcı, şu ana kadar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde maç kaybetmediklerini hatırlatarak, bunun kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı.


- "Aziz Yıldırım bize enerji veriyor"


Marcello Abbondanza, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın salona gelerek maçları izlemesinin kendilerine enerji verdiğini aktardı.

Türk olmamasına rağmen bu enerjiyi hissettiğini anlatan Abbondanza, "Aziz Yıldırım'ın salona maçlarımızı izlemeye gelmesi, bana, kızlara ve taraftara enerji veriyor. Bize ekstra motivasyon sağlıyor. Salonun atmosferini değiştiriyor. Türk olmamama rağmen ben de bu enerjiyi hissediyorum." dedi.

İtalya'dan kupayı Türkiye'de kendilerini bekleyen taraftarlara getireceklerine inandığını belirten Abbondanza, "Kupayı taraftarımız için kazanmak istiyoruz. Son aylarda destekleriyle bize çok katkı sağladılar. Şampiyonlar Ligi ve ligde çok önemli maçlar oynayacağız. Onların da desteğiyle, daha iyi bir motivasyonla kupayı kazanmayı umuyoruz." şeklinde görüş bildirdi.


- "Guidetti'yle aramızda rekabet var"


Abbondanza, Dörtlü Final'in ilk maçında karşılaşacakları VakıfBank'ı çalıştıran vatandaşı Giovanni Guidetti'yle aralarında güzel bir rekabetin olduğunu kaydetti.

Guidetti'yle birçok kez finallerde karşılaştığını anımsatan Abbondanza, sözlerini şöyle tamamladı:

"Giovanni ile İtalya'da birçok kez karşılaştık. İlk CEV Kupası zaferim Giovanni'ye karşıydı. Sonrasında Şampiyonlar Ligi'ni ona kaybettim. Giovanni'nin takımına karşı Türkiye'de iki yıl önce lig, kupa ve Süper Kupa'da mağlup oldum. Sonrasında da geçen sezon aynı kupaları ona karşı kazandım ve cevap verdim. Sonuçta bazen o kazandı, bazen ben kazandım. İkimiz de iyi antrenörüz. Aramızda güzel bir rekabet var. Yıllar boyunca iyi oyunculardan oluşan takımlarla birbirimize karşı güzel maçlar çıkardık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.