Berna Laçin: “Konya sahipsiz mi?”

Berna Laçin: “Konya sahipsiz mi?”
Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri çerçevesinde ilimize gelen konukların en önemli sıkıntıları “ulaşım” ve “tarihi mekanlardaki tadilat”.  Konuklar bu durumun Konya’ya yakışmadığını dile getiriyorlar

Hz. Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü 745. Uluslararası Anma Törenleri kapsamında yerli ve yabancı konuklar “Gel” çağrısına uyarken, misafirlerin bazı konulardaki şikayeti şehre olan hayranlıklarına gölge düşürüyor. Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip, tarihi cami ve türbelere giden konuklar, sema ayin-i şerifini mest olarak izliyorlar.  Uzun soluklu kalanlar ise Sille, Kelebekler Vadisi, Kilistra, Çatalhüyük ve diğer turistik bölgeleri ziyaret ederek Konya gezilerini taçlandırıyor.

KONYA SAHİPSİZ Mİ?

Ancak konukların 3 önemli sıkıntısı ve bunu sosyal medyadan dillendirmeleri Konya’nın imajını zedeliyor. 10 yıldır Vuslat etkinliklerine katılan Mevlana aşığı oyuncu ve sunucu Berna Laçin’in “Sis nedeniyle uzak iptal. 12 saat rötar var. Koskoca Konya sahipsiz midir? 20 yıldır bir sis dağıtması makinesi alınamadı. Ankara’dan trene binelim dedik, trenler dolu ek sefer yok” şeklindeki paylaşımı Konya’nın bu dönemdeki ulaşım sıkıntısını gözler önüne serdi.

TADİLAT ZAMANI MI?

Laçin’in paylaşımına yapılan yorumlarda ve diğer sosyal medya paylaşımlarında ise Mevlana’yı Anma Törenleri yapılırken türbe başta olmak üzere şehirdeki neredeyse tüm tarihi mekanların tadilatta olmasından duyulan rahatsızlık dile getirildi. Yine otel, restoran ve hediyelik eşya fiyatlarında bu dönemdeki artıştan dolayı tepkilerini ortaya koyan misafirler, yaşanan tablonun Mevlana Haftası’na yakışmadığını ifade ediyor. (Ebrar Küçükakın-www.pusulahaber.com.tr)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum