BES'ten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem

BES'ten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem
ANKARA (AA) - Yardımcı hizmetli kamu emekçilerine ek gösterge talep eden Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi çalışanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

ANKARA (AA) - Yardımcı hizmetli kamu emekçilerine ek gösterge talep eden Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi çalışanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaparak, topladıkları dilekçeleri bakanlığa verdi.

Bakanlık önünde toplanan sendika üyesi grup, "Ek gösterge adaletsizliğine son. Yardımcı hizmetlilere ek gösterge hakkı tanınsın" yazılı pankart açıp benzer içerikli dövizler taşıdı, slogan attı.

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, burada yaptığı açıklamada, yardımcı hizmetler sınıfının, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek, hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışma veya basit iklim rasatlarını yapma, ilaçlama, hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı gibi ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevleri yerine getirdiğini söyledi.

Aslan, yardımcı hizmetli kamu emekçilerinin çeşitli sorunlarının bulunduğunu, bunlardan birinin de ek gösterge verilmesi olduğunu dile getirerek, ek göstergenin aylık ücreti etkilediği gibi, emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin miktarını da önemli ölçüde etkilediğini bildirdi.

Yardımcı hizmetli sınıfı personel açısından ek gösterge uygulanmamasının hizmet sınıfları arasında yapılan ayrımcı ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir uygulama olduğunu savunan Aslan, bu durumdakilerle ilgili çalışmanın bir an önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca gerçekleştirilmesini istedi.

Açıklamanın ardından Aslan, taleplerini iletmek için yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personellerin yazdığı dilekçeleri bakanlığa teslim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.