Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı başladı

Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı başladı
Güdümlü mermi, top ve torpido atışlarının da yapılacağı tatbikatla Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de deniz güvenliğinin idamesine destek sağlanması amaçlanıyor

ANKARA (AA) - Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de deniz güvenliğinin idamesine destek amacıyla düzenlenen Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı başladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı, 27 Mayıs'a kadar Marmara, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de icra edilecek.

Kuvvet komutanlığının planlı tatbikatlarından olan faaliyetle, katılan komutanlıkların görev fonksiyonlarına yönelik harekat imkan ve kabiliyetlerini pekiştirmek, harbe hazırlık seviyelerini yükseltmek, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de deniz güvenliğinin idamesine destek sağlanması amaçlanıyor.

Tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yanı sıra Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik komutanlıklarından unsurlar katılıyor.

Beyaz Fırtına-2016 Tatbikatı'nda, harp şartlarında gemilerin karşılaşabileceği tehditleri temsil eden yüksek süratli ve ileri teknoloji ürünü insansız hava hedefleri ile su üstü hedeflerine güdümlü mermi, top ve torpido atışları yapılacak.

Tatbikata katılacak gemiler Gökçeada, Foça, İzmir, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Marmaris, Aksaz ve Bozcaada limanlarını da ziyaret edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.