Beykoz'da sokak isimlerinin değiştirilmesi

Beykoz'da sokak isimlerinin değiştirilmesi
Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek:- "İlçemizde mükerrer olan bin 200 cadde ve sokağın adı zorunlu olarak değişmiştir. Şehitlerimizin isimleri kendi mahallelerinde yaşatılmaya devam edilmektedir"

İSTANBUL (AA) - Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, mükerrer olan bin 200 cadde ve sokağın isminin zorunlu olarak değiştirildiğini belirterek, şehitlerin isminin kendi mahallelerindeki sokaklarda devam ettiğini kaydetti.

Çelikbilek yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada, Beykoz Belediyesi tarafından ilçedeki şehit adlarını taşıyan sokak isimlerinin kaldırıldığına dair gerçeği yansıtmayan haber ve paylaşımlar yapıldığını ifade etti.

Haberlerde belediyenin, şehitlerin isimlerini sokaklardan kaldırarak saygısızlık yaptığının iddia edildiğini belirten Çelikbilek, "Sokak isimlerinin değiştirilmesi çalışması şu şekilde gerçekleşmiştir: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sokak ve caddeleri günlük hayatın vazgeçilmez parçası haline gelen navigasyon cihazlarına ve sistemine entegrasyon çalışmaları neticesinde, ilçemizde mükerrer olan bin 200 cadde ve sokağın adı zorunlu olarak değişmiştir. Haberlere konu olan şehit isimlerinin değiştirilmesi, ilçemizde çift kullanımda olan adların tespiti ve bir mahallede korunması şeklinde gerçekleşmiştir. Şehitlerimizin isimleri kendi mahallelerinde yaşatılmaya devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu çalışmanın şehir sakinlerine ulaşım kolaylığı için yapıldığını dile getiren Çelikbilek, bu kapsamda mükerrer olduğu için değiştirilmek zorunda kalınan Çubuklu Mahallesi'ndeki Şehit Murat Akgül Sokak'ın isminin, kendi mahallesi Gümüşsuyu'nda korunduğunu kaydetti.

Çelikbilek, aynı mahalledeki Şehit Mehmet Ali Şener Sokak'ın adının da kendi mahallesi Riva'da korunduğunu ifade ederek, yine aynı yerdeki Şehit Özcan Kan Sokak'ın isminin ise kendi mahallesi İncirköy'de devam ettiğini belirtti.

Çubuklu Mahallesi'ndeki Şehit Murat Güler Sokak'ın isminin kendi mahallesi Çamlıbahçe'de korunduğunu bildiren Çelikbilek, "Ülkemizin için canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimizin yüce hatıraları ve adları ilçemizin diğer cadde ve sokaklarında, parklarında, kültür merkezleri ve salonlarında bugüne kadar gururla yer aldığı gibi, bundan sonra da yaşatılmaya devam edecektir" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.