Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, Kültür Sanat Camiasıyla Bir Araya Geldi

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, Kültür Sanat Camiasıyla Bir Araya Geldi
İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yeni Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) genel inşaatının yüzde 25'inin tamamlandığını belirterek,...

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yeni Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) genel inşaatının yüzde 25'inin tamamlandığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında AKM'de bir etkinlik yapılmasının talimatını verdi. Tam teşekküllü bitmese bile 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramını AKM'de kutlayacağımız bir program şu anda planlanıyor." dedi.

Yıldız, kültür ve sanat alanında istişarelerde bulunmak üzere aralarında gazeteci, sinemacı, yazar ve şairlerin de bulunduğu heyetle Pera Palace Otel'de bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Yıldız, Beyoğlu'nun kentin kültür sanat, tarih ve turizm merkezi olduğuna işaret ederek, "Amacımız bütün bu işleri bir araya getirerek tarihiyle sanatıyla kültürüyle ve gelişen turizm olanaklarıyla beraber Beyoğlu'nu gelecek yüzyıla hazırlamak." ifadesini kullandı.

Yıldız, iki büyük projenin gündemlerinde olduğuna dikkati çekerek, Haliçport Tersane İstanbul ile Galataport'ta müzeler açılacağını söyledi.

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla geçen yıl 10 Şubat'ta atılan yeni AKM'nin yapımının devam ettiğini, genel inşaatının yüzde 25'inin tamamlandığını hatırlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Beyoğlu'nun en merkezi noktasında Atatürk Kültür Merkezi, 2 bin 38 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, sinema salonu ve sergi salonlarıyla bir kültür sanat merkezini bu yılın 29 Ekim tarihinde açmayı planlıyoruz. Cumhurbaşkanımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında AKM'de bir etkinlik yapılmasının talimatını verdi. Tam teşekküllü bitmese bile 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramını AKM'de kutlayacağımız bir program şu anda planlanıyor."

Yıldız, Atatürk Kültür Merkezi'nden Galata Kulesi'ne kadar uzanan bir kültür yolu inşa edeceklerini vurgulayarak, "Galata Kulesi ve Meydanı'ndan Tarık Zafer Tunaya, Narmanlı Han, Muammer Karaca Tiyatro Sahnesi, Garibaldi Sahnesi, Atlas Sineması ve Atatürk Kültür Merkezi'ne kadar uzanan bu yolu biz kültür yolu olarak ifade ediyoruz. Kültürümüzün değerleri buralarda var olacak, yerli, yabancı misafirlerimize sergilenmiş olacak. Kültürü ve sanatı bütün Beyoğlu'na yaymış olacağız." şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Atlas Sinemasının sinema müzesi ve gösteri merkezi şeklinde faaliyet göstermesi için çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'nun yapılan bu yatırımlar ve adımlarla hem kültür sanat hem de turizm alanında büyük ivme kazanacağını dile getirdi.

Yıldız, AKM ve Taksim Camisi'nin altındaki otoparklar sayesinde otopark sorununun da çözüme kavuşacağına inandığını ifade ederek, Beyoğlu'nda Uluslararası Gastronomi Festivali düzenlemek için çalışmalara başladıklarına da değindi.

Toplantı, davetlilerin Beyoğlu'ndaki kültür ve sanat faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerini, taleplerini ve eleştirilerini Yıldız'a iletmelerinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.