Beyoğlu'daki terör saldırısı

Beyoğlu'daki terör saldırısı
İstiklal Caddesi'ndeki intihar saldırısına tepkiler devam ediyor- Saldırının yaşandığı noktaya gelenler teröre lanet okudu- Esnaf, cadde üzerindeki dükkanlarına Türk bayrakları asarak faaliyetlerini sürdürürken Beyoğlu İlçe Hükümet Konağı'nda ise temizlik

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün gerçekleştirilen canlı bomba saldırısına tepkiler sürüyor.

Beyoğlu esnafının yanı sıra bazı gruplar ve turistler saldırının yaşandığı noktaya gelerek teröre duydukları tepkilerini ortaya koydu. Sarıyer Sivaslılar Derneği, Diriliş Osmanlı Grubu, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş futbol takımlarının taraftarları ile farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen turistler, saldırının gerçekleştiği noktaya karanfiller bırakarak hayatlarını kaybedenleri andı.

Olay yerine, üzerinde "Sizden korkanlar sizin gibi olsun", "Kalbimizdesiniz! Korkmuyoruz! Buradayız!", "Teröristlerin tehditlerinden korkmuyoruz! Buradayız" notlarının yazılı olduğu dövizleri bırakan ziyaretçiler, bu tür saldırıların amaçlarına ulaşmayacağını dile getirdi.

Galatasaray taraftarı bir grup ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı. "Terörün dini, milliyeti ve vicdanı yoktur" diyen bazı vatandaşlarla turistler de saldırıda hayatını kaybeden veya yaralanan herkes için üzüntülerini dile getirdi.

Bu arada İstiklal Caddesi'nde hayat normal akışında devam ederken cadde üzerindeki dükkanların açıldığı görüldü. Dükkanlarına Türk bayrakları asan esnaf, işlerine kaldıkları yerden devam etti.

Terör saldırısının yapıldığı noktaya yönelik ziyaretler devam ederken hemen yanında bulunan Beyoğlu İlçesi Hükümet Konağı'nda ise hummalı bir çalışma dikkat çekti. İlçe Kaymakamlık binasında temizlik yapılarak dünkü saldırının izleri silinmeye çalışıldı. Büyük bir Atatürk posteri ve Türk bayrağının asılı olduğu bina, kırılan çamları değiştirilerek yarınki mesaiye hazır hale getirildi.

İstiklal Caddesi'nde dün gerçekleştirilen intihar saldırısında 4 kişi hayatını yitirmiş, 24'ü yabancı uyruklu olmak üzere 39 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.