Beyşehir'de Kurban Keseceklere "Kesim Yeri" Uyarısı

Beyşehir'de Kurban Keseceklere "Kesim Yeri" Uyarısı
Beyşehir ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan keseceklere, kurban kesim yerlerinde kesim yaptırmaları uyarısında bulunuldu.Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve...

Beyşehir ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan keseceklere, kurban kesim yerlerinde kesim yaptırmaları uyarısında bulunuldu.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban kesecek vatandaşların ruhsatlı mezbahaneler ya da kesim için hazırlanmış özel yerlerde kurbanlıklarını kestirmelerinin sağlık açısından önemli olduğunu söyledi.

Beyşehir'de önceki yıllarda kurban bayramlarında ağırlıklı olarak küçükbaş hayvanların kesiminin yapıldığını, ancak son dönemde büyükbaş hayvanların da kurbanlık olarak kesiminin arttığını belirten Karşıyaka, "Büyükbaş hayvanlar kurbanlık olarak kesilmeye başlanınca, kesimine biraz daha dikkat etmek, özen göstermek gerekiyor. Mümkünse ve imkan varsa bu işi profesyonel olarak yapanlara yaptırmak daha doğru olur" diye konuştu.

Beyşehir'in kurban kesim noktasında en rahat ilçelerden birisi olduğunu ifade eden Karşıyaka, ilçe merkezinde 1, Doğanbey Mahallesi'nde ise 2 olmak üzere ruhsatlı 3 mezbahane imkanına sahip olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların kurbanlıklarını bu mezbahanelerde ya da belediyenin ilçe merkezi ve dış mahallelerde özel olarak hazırlanan kesim yerlerinde yaptırmalarının sağlık açısından en uygunu olduğunu belirten Karşıyaka, "Vatandaşlarımızın özellikle köylerde tozun toprağın arasında kurban kesimi yapması sağlıklı olmaz. O yüzden, kurbanlıklarını mezbahaneler ya da kurban kesim yerlerine götürmelerini tavsiye ediyoruz" dedi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.