Beyşehir’de “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” konulu konferans

Beyşehir’de “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” konulu konferans
Beyşehir ilçesinde, “Yeni Türkiye, Yeni Gelecek” konulu konferans düzenlendi.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Beyşehir Yurt Müdürlüğü tarafından Feride Akkanat Kız Bloğu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Özşahin katıldı. Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında düzenlenen konferansın açılışında konuşan KYK Konya İl Müdürü Mehmet Sorgun, yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorununu karşılayan bir kurum olmalarına rağmen bu tür konferans, etkinlik, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Özşahin ise, konferansta yaptığı sunumunda, Yeni Türkiye ve yeni gelecek için yeni süreçte ülkenin her şeyden önce istikrara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “İstikrarlı bir Türkiye konusunda artık zaman kaybetmeye lüksümüz yok. Zaten, fazlasıyla bu konuda zaman kaybettik” diye konuştu.
Türkiye’de yeni bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özşahin, 1990’lı yıllarda Türkiye’de yaşanan sıkıntılı dönemlere dikkat çekti. Bu süreçte hem siyasi, hem de ekonomik yönden baskılar gördüklerini, sıkıntılar yaşadıklarını, koalisyonları ve kararsızlıkları gördüklerini anlatan Özşahin, bununla beraber sistemin kilitlendiğine de hep beraber tanık olduklarını dile getirdi. Bugün yapılan sistem tartışmasını, Türkiye’de istikrarın sağlanmasına yönelik bir tartışma olarak düşünmek gerektiğini vurgulayan Özşahin, sistemin aslında bir araç olduğunu, amacın ise bu konuda Türkiye’yi bir adım daha ileriye doğru taşımak olduğunu ifade etti.
Programın sonunda Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, KYK İl Müdürü Sorgun ile konuşmacı Özşahin’e çini işlemeli tarihi Taşköprüyü yansıtan bir tablo hediye etti. Konferansa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, KYK Beyşehir Yurt Müdürü Mustafa Songül, kurum amirleri, üniversite öğrencileri katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.