Beyşehirli öğrencilerden resim sergisi ve oratoryo gösterisi

Beyşehirli öğrencilerden resim sergisi ve oratoryo gösterisi
Beyşehir’de özel lise öğrencileri Çanakkale haftası münasebeti ile resim sergisi ve Çanakkale oratoryosu adlı gösteriyi izleyicilerle buluşturdu

Beyşehir kültür merkezinde genç kampüs koleji öğrencileri Çanakkale haftası kapsamında kendi resimlerini ve öğrencilerden oluşan Çanakkale isimli tiyatro gösterisi yaparak izlericilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrenciler seyit onbaşı ve kınalı hasanın yanısıra Çanakkale şehitlerini anlatan dans gösterisi yaparak izleyicilerden tam not aldı. 
Yapılan etkinliğe yoğun katılım olduğunu dile getiren okul müdürü Ayşe Çetin, “18 Mart Çanakkale zaferini kutlamak ve şehitlerimizi anmak için öğrencilerimizin büyük emekler ile hazırladığı resim sergisi ve oratoryo gösterine büyük katılım oldu. İlçemizde ilk kez yapılan bir sergi, dijital akrilik çalışma yapıldı resimlerde, bu ilçemizde ilk kez yapılıyor. Dolayısıyla burada Çanakkale ruhunu yaşadık. Tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Çanakkale oratoryosu gösteriminin yönetmeni olan genç kampüs öğretmeni Kadir Can, 17 Şubatta başlayıp Pazar günleri de dahil olmak üzere yoğun bir tempo ile öğrencilerimizin verdiği özveri ile güzel bir çalışma oldu. Çok büyük emekler ve uğraş sarf edildi. Çanakkale şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun bizlerden de bu etkinlik onlara armağan olsun şeklinde konuştu.
Resim sergisini düzenleyen görsel sanatlar öğretmeni Muammer Kıdış yaptığı açıklamada şunları söyledi. Kıdış, “Yaptığımız sergi Çanakkale zaferi ile ilgili, akrilik boyalar ile öğrencilerimizle 3 haftalık bir çalışma oldu. Günün anlam ve önemini belirtmek için resimleri daha belirli hale getirdik. Bu hafta bizim için çok önemli anlamlı 1915’te nasıl o ruhu yaşadıysak, şimdi de aynı ruhu sanata, reisime aktararak bugüne getirdik”
Etkinlik, eser sahiplerine plaket takdimi ve Çanakkale oratoryosu oyuncuları ile hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.