Biden, Türkiye'de konferansa katılacak

Biden, Türkiye'de konferansa katılacak
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cuma günü geleceği İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi yanında düşünce kuruluşları ve sivil toplum ile de buluşacak

BBC, Beyaz Saray yetkililerine dayanarak Joe Biden'in İstanbul programının ayrıntılarını duyurduğu haberinde Joe Biden'in Cumartesi günü Atlantic Council'de enerji konulu bir konferansta konuşma yapacağını ve Avrupa'nın enerji güvenliğiyle ilgili zorluklara değineceğini belirtiyor.


Haberde Biden'in Cumartesi günü ayrıca İstanbul'da farklı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı'nda ''kurumsal ve siyasi reformların sürdürülebilirliği ve devlet içinde güçler ayrılığı" hakkında bir konuşma yapacağı, konuşmada "güçler ayrılığı"nın önemini anlatacağı vurgulanıyor.


Bu arada, Biden'in İstanbul'daki son gününde ise Fener Rum Patriği Bartholomeus'u ziyaret ederek ''din özgürlüğü ve inançlar arası diyalog" konuları üzerinde özel bir görüşme yapacağına da dikkat çekiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.