Biden, Ürdün Kralı Abdullah’la görüştü

Biden, Ürdün Kralı Abdullah’la görüştü
WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ürdün Kralı Abdullah ile Suriye meselesini ele alan telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray’dan yapılan...

WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ürdün Kralı Abdullah ile Suriye meselesini ele alan telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Abdullah’la görüşmesinde, terör örgütü DAEŞ ile mücadelede işbirliği ve Suriye’deki savaşa siyasi çözüm bulma çabalarının da aralarında bulunduğu bölgedeki gelişmeleri konuştu.

Görüşmede Biden, ABD’nin Ürdün’ün güvenliği ve istikrarına ilişkin taahhütlerini yineledi.

ABD’nin başkenti Washington’da 24 Şubat’ta temaslarda bulunacak Ürdün Kralı Abdullah, Başkan Barack Obama ile Beyaz Saray’da bir araya gelecek.

Beyaz Saray, iki liderin Oval Ofis'te gerçekleştireceği görüşmede DAEŞ ile mücadele, Suriye krizi ve ABD’nin çok sayıda Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yayan Ürdün’e vereceği desteği ele alacağını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.