Bilecik'te "Uluslararası Marka Değerleri İle Bilecik Sempozyumu"

Bilecik'te "Uluslararası Marka Değerleri İle Bilecik Sempozyumu"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Dönmez: - "Bakanlık olarak özellikle kentte doğal taş ve madenciliğe büyük önem veriyoruz"

BİLECİK (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, bakanlık olarak özellikle Bilecik'te doğal taş ve madenciliğe büyük önem verdiklerini belirtti.

Dönmez, Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla düzenlediği "Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu"nda, Bilecik'in marka değerinin yükselmesi konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

''Bileciklilere kendi kentlerini anlatmak aslında gereksiz. Bir kent sadece tarihi ve kültürüyle değil, geleceğiyle de övünmek ister." diyen Dönmez, şöyle konuştu:

"Bilecik önemli bir geçiş noktasıdır. Bunun altyapı ve insan olmadan bir anlamı yoktur. Marka değeri olmak kültürel ve coğrafi çeşitlilik gerektirir. Bunu nasıl yapabiliriz? Bunu tartışmak zorundayız. Bakanlık olarak özellikle kentte doğal taş ve madenciliğe büyük önem veriyoruz.''

Vali Vekili Mehmet Taşdöğen de bazı şehirlerin ülkelerini geçebileceğini belirterek "2014 yılında dünya çapında yapılan marka şehirler sıralamasında göz bebeğimiz İstanbul 11. sıradaydı. Birçok marka şehri geride bırakmıştı. İşte bizim de onlardan biri olabilmek için bu şekilde çalışmamız gerekiyor. Marka şehir olmak, emsallerinden mutlaka farklı olmaktır. Bizim ilimizin de emsallerinden çok farklı değerleri var. Bu değerleri ortak akılla birlik ve beraberlik içinde gün ışığına çıkarabilirsek gerçekten biz marka bir şehir oluruz.'' diye konuştu.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da kentin tarihinin önemine işaret ederek ''Köklü, şanlı tarihimizle, derin medeniyet kültürümüzle, insanımızla, sebzemiz meyvemizle, toprağımızın bereketiyle tüm kültürel, tarihsel ve tabiat kültürüyle çok özel ve güzel bir yerdeyiz. Şanlı geçmişimizden gururla bahsediyoruz. Torunlarınızın da bizlerden gururla bahsetmesi için çok şeyler yapmak istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim'in konuşmalarının ardından Belediye Mehter Takımı konser verdi, kentin tarihi ve turizm değerlerinin yer aldığı minyatür sergisi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde açıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.