Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, KKTC'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, KKTC'de
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından kabul edildi- Işık: "Kıbrıs müzakerelerini yakından takip edip destekliyoruz. Müzakere sürecinin bir barış anlaşmasıyla sonlandırılmasını istiyoruz"- KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı:- "

LEFKOŞA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kıbrıs müzakerelerini yakından takip edip desteklediklerini belirterek, müzakere sürecinin bir barış anlaşmasıyla sonlandırılmasını istediklerini söyledi.

KKTC'de günübirlik resmi temaslarda bulunan Bakan Işık, Lefkoşa'daki Alayköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Burada ayakkabı üretim atölyesini gezen Işık, fabrikanın sahibi Zihni Özipek ve fabrika çalışanları ile sohbet etti. Fabrika sahibi Özipek ziyarette, Işık’a kendisi için imal ettiği ayakkabıyı hediye etti.

Işık da Özipek’e, KKTC Posta Dairesi’nin "Kaybolmaya Yüz Tutan Meslekler Anma Pul Serisi" çerçevesinde bastığı, üzerinde Zihni Özipek’in fotoğrafının da bulunduğu pullardan birinin büyütülmüş baskısını takdim etti.

Bakan Işık daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ında kabul edildi. Kabulde Işık'a, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun eşlik etti.

Kabulde konuşan Bakan Fikri Işık, KKTC'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kardeş ülke KKTC’nin her zaman yanında olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını vurguladı.

KOBİ’ler ve sanayiciler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi adına güzel çalışmalar yapıldığına işaret eden Işık, Kıbrıs müzakerelerini yakından takip edip desteklediklerini, müzakere sürecinin bir barış anlaşmasıyla sonlandırılmasını istediklerini dile getirdi.

Işık, sanayi, bilim ve teknoloji alanında KKTC ile Türkiye arasındaki işbirliğini artırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

- "Türkiye'nin verdiği destek KKTC için önemli"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da iki ülke arasındaki KOBİ’lerin işbirliğinin değerli olduğunu belirterek, KOBİ’lerin ülke ekonomisinin lokomotifi ve görünmez kahramanları olduğunu söyledi.

KKTC’de, AR-GE çalışmalarına önem verilmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, dünyanın artık teknoloji üzerine kurulu olduğunu, bu teknolojiyi en yeni ve en hızlı şekilde yakalamanın önemli olduğunu vurguladı.

Akıncı, Türkiye'nin verdiği desteğin KKTC için önemli olduğunu belirterek, "Kıbrıs’ta halkı bir daha mağdur etmeyecek, adil, kalıcı, özgürlük ve eşitliğe halel getirmeyecek ve her iki toplumun güvenle yaşayabileceği bir çözüm için iyi niyetle görüşmeleri sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Işık görüşmenin ardından Kıbrıs Türk Barış Gücü Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.