"Bilimle Geleceğimizi İnşa Etmek ve Kanserde İlaç Dirençliliği" konferansı

"Bilimle Geleceğimizi İnşa Etmek ve Kanserde İlaç Dirençliliği" konferansı
AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Topluluğunca "Bilimle Geleceğimizi İnşa Etmek ve Kanserde İlaç Dirençliliği"...

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Topluluğunca "Bilimle Geleceğimizi İnşa Etmek ve Kanserde İlaç Dirençliliği" konferansı düzenlendi.

ASÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Polat, ASÜ'de düzenlenen konferansta, öğrenci topluluklarının bu tür konferanslarla ilgili alanlarda çalışan akademisyenler, araştırmacılarla bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran da kanser hastalığıyla ilgili istatistiksel bilgiler verdi.

Kanserin son 15 yılda insan ölümlerinden sorumlu 4. hastalıktan 2. hastalığa çıktığını kaydeden Baran, şunları kaydetti:

"İstatistiksel veriler aynı hızla devam ederse kanser, 5-10 sene gibi çok kısa süre içinde insan ölümlerinden sorumlu birinci hastalık olacaktır. Dünyada yüzlerce kanser enstitüsü, binlerce bilim insanı, milyarlarca dolar para bu hastalığı çözmek için harcanıyor ama bu hastalığı çözemiyoruz. Bu hastalığın tedavisi için uygulanan bir sürü yöntem var. Bunun nedeni kanseri tedavi edici yöntemlerin olmaması değil, bu yöntemlerin işe yaramamasıdır. Bu yöntemlerin aslında işe yaramamasını da çoklu ilaç dirençliliği olarak isimlendiriyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.