"Bilinçli Ve Güvenli İnternet Kullanımı" Konferansı

"Bilinçli Ve Güvenli İnternet Kullanımı" Konferansı
SİVAS (AA) - Sivas'ta rehber öğretmenlerine "Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı" konferansı verildi. Şemsi Sivas-i Kütüphanesi Konferans Salonunda,...

SİVAS (AA) - Sivas'ta rehber öğretmenlerine "Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı" konferansı verildi.

Şemsi Sivas-i Kütüphanesi Konferans Salonunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen konferansa Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEGİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı konuşmacı olarak katıldı.

Güvenli İnternet kullanımı, sosyal medyanın yarar ve zararları, İnternet bilgilerin güvenliği ve doğruluğu, İnternet kullanımının insan sağlığına etkileri gibi konularda öğretmenleri bilgilendiren Tırnakçı, çocukların ve gençlerin İnternet ile karşılaştıkları riskli durumları, ebeveynlerin olaya katılımlarını sağlamak ve istenmeyen durumları engellemek için alınabilecek önlemleri anlattı.

İnternet kanalıyla ulaşılan her bilginin sorgulanması ve doğruluğunun kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Tırnakçı, şifrelerin korunması, güvenli şifre kombinasyonlarının oluşturulmasında dikkat edilecek hususlar konusunda öğretmenleri uyardı.

Konferansa Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve kentte görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

Tırnakçı ve Altınsoy, programın ardından 3 Mayıs Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında açılan resim ve afiş sergisini gezerek, düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.