Bin 850 rakımda "ormanlar" için yürüdüler

Bin 850 rakımda "ormanlar" için yürüdüler
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Güneydoğu Toroslar'daki Başkonuş Yaylası'nda doğa yürüyüşü düzenlendi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşlar, ormanlara dikkati çekmek amacıyla Güneydoğu Toroslar'daki bin 850 rakımlı Başkonuş Yaylası'nda doğa yürüyüşü yaptı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Yaklaşık 300 vatandaşın katılımıyla gerçekleşen yürüyüş için Başkonuş ve Sersem yaylaları arasında 3 kilometrelik parkur oluşturuldu. Etkinlik çerçevesinde vatandaşlara bazlama, çorba ve geleneksel içecekler ikram edildi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman Haftası etkinliklerine 20 Mart itibarıyla başladıklarını, fidan dikimleri, okullarda tiyatro gösterimi, ücretsiz fidan dağıtımı ve son olarak da doğa yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Vatandaşlar ve dağcılık kulübü sporcuları için ayrı parkurlar oluşturulduğunu anlatan Altındaş, "Amacımız hafta boyunca yapmış olduğumuz etkinliklerle farkındalık oluşturmak, çocuklara doğa sevgisini, ağaç sevgisini ve bilincini kazandırmak, ileriki yaşamlarında buna dikkat etmelerini sağlamaktır." dedi.

Doğa yürüyüşünün güzel geçtiğini belirten Alpaslan Altındaş, yürüyüş nedeniyle çocuklar için şapka ve tişört yaptırdıklarını, bu sayede orman bilinci kazandırmak istediklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.