Biofach Organik Ürünler Fuarı

Biofach Organik Ürünler Fuarı
EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Tarakçıoğlu: - "Türk organik gıda sektörünün yıllık 400 milyon dolar seviyesindeki ihracatını, uluslararası fuarlara katılarak 2023 yılında 2,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz"

İZMİR (AA) - Almanya'da gerçekleştirilen, dünyanın en büyük organik fuarı olarak nitelendirilen Biofach Organik Ürünler Fuarı'nda Türk organik gıda sektörü ürünleri tanıtıldı.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamaya göre, insan sağlığına ve çevreye duyarlı, ihracatta daha fazla katma değer sağlayan organik ürünler, Almanya'nın Nürnberg şehrinde 10-13 Şubat'ta gerçekleştirilen Biofach Organik Ürünler Fuarı'nda sergilendi.

Bu yıl 27'ncisi gerçekleştirilen fuarda, Türkiye milli katılım organizasyonunu Ege İhracatçı Birlikleri üstlendi. Geçen yıl 13 olan katılımcı sayısı bu yıl 16'ya yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, fuara artan ilgi nedeniyle Türkiye standının büyütülmesi için girişimlerde bulunduklarını belirterek, "Önümüzdeki sene gerçekleştireceğimiz milli katılım organizasyonuna daha fazla firmamızı götürmek ve Türk ürünlerini uluslararası alıcılarla ihracatçılarımızı buluşturmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Tarakçıoğlu, fuarlara katılarak Türk organik gıda sektörünün ihracatını artırmayı hedeflediklerini kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Biofach'ta Türk firmalarımız başta organik kuru üzüm, kayısı, incir, fındık gibi organik kuru ve kabuklu meyvelerimiz olmak üzere, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, odun dışı orman ürünleri, zeytin ve zeytinyağı, kuru domates ve domates konsantresi, konserve ve salamura meyve ve sebzeler, meyve suyu, püresi ve konsantresi, yarı kuru meyve ve sebzeler, dondurulmuş meyve ve sebzeler, un, çay gibi sektörlerdi. Türk organik sektörünün, yıllık 400 milyon dolar seviyesindeki ihracatını, uluslararası fuarlara katılarak 2023 yılında 2,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.