"Bir gün değil, her gün kadınlar günü" etkinliği

"Bir gün değil, her gün kadınlar günü" etkinliği
KADEM Erzurum İl Temsilciliği Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, üniversite öğrencileri haksızlığa uğrayan kadınlar için dilek feneri uçurdu

ERZURUM (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği Gençlik Komisyonu (KADEM) Erzurum İl Temsilciliği Gençlik Komisyonu tarafından, "Bir gün değil, her gün kadınlar günü" etkinliği düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Anıtları'nda düzenlenen etkinlikte, üniversite öğrencileri, haksızlığa uğrayan kadınlar için yaktıkları dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı.

KADEM Erzurum İl Temsilciliği Gençlik Komisyonu Başkanı Fadime Çetres, etkinliğin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece 8 Mart'ın değil, her günün kadınlar günü olduğunu söyledi.

Farkındalık oluşturmak için etkinliklerini 8 Mart'ta değil, normal bir günde yapmayı tercih ettiklerini ifade eden Çetres, "Biz şuna inanıyoruz, toplumun yarısını kadınlar teşkil ediyor, diğer kalan yarısını da yine kadınlar eğitiyor. KADEM olarak amacımız, kadınların her gün anılmasıdır. Kadınların her gün anılması, saygı duyulması ve değer gösterilmesi gerektiğini her platformda ve etkinlikte gündeme getireceğiz." dedi.

Çetres, etkinliklerinde her zaman kendilerine destek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e ve Atatürk Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.