Birleşik Krallık'ta fırtına

Birleşik Krallık'ta fırtına
"Imogen" fırtınası elektrik kesintilerine ve ulaşımda aksamalara neden oldu

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık'ın özellikle güney kesimlerinde etkili olan "Imogen" fırtınası, günlük hayatı olumsuz etkiliyor.

Ülkenin güneybatı ve güneydoğu bölgeleri ile Galler'i etkisi altına alan rüzgarın hızı, bazı bölgelerde saatte 150 kilometreye ulaştı.

Şiddetli rüzgarın enerji hatlarına zarar vermesi sonucu İngiltere'nin Midlands bölgesi, güneybatısı ve Galler'de 5 binden fazla ev elektriksiz kaldı.

Kuvvetli rüzgarlar demiryolu ulaşımında, dev dalgalar ise feribot seferlerinde aksamaların yaşanmasına sebep oldu. Başkent Londra ile Gatwick Havaalanı arasında hizmet veren Gatwick Express tren seferleri kötü hava koşullarından askıya alınırken, İngiltere-Fransa arasındaki birçok feribot seferi de dev dalgalardan dolayı iptal edildi.

Seyahat şirketleri, yolculara, seyahate çıkmadan önce ilgili firmalarla irtibata geçmeleri tavsiyesinde bulundu.

Başkent Londra'da da etkili kuvvetli rüzgarlar nedeniyle kentin kuzeyi ile güneyi arasında ulaşım sağlayan Emirates Air Line teleferik hattı hizmeti askıya alındı.

- 200'den fazla noktada sel beklentisi

Meteoroloji Kurumu, Galler, İngiltere'nin güneybatısı, güneydoğusu ve Londra için "şiddetli rüzgarlara hazırlıklı olun" uyarısını tekrarlarken, Birleşik Krallık'ın batı kıyılarında dalgaların yüksekliğinin 14 metreyi bulabileceği tahmininde bulundu.

Çevre Ajansından yapılan açıklamada da sağanak yağış beklentisi ile dev dalgalara dikkat çekilerek, Birleşik Krallık'ın güneybatı ve güneydoğu bölgeleri ile Galler'de 200'den farklı yer için sel uyarısı yapıldı.

Hava durumu yetkilileri, kuvvetli rüzgarın etkisinin bugün akşam saatlerinde azalacağını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.