"Biz Anadoluyuz Projesi"

"Biz Anadoluyuz Projesi"
İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden 66 öğrenci, Çanakkale'ye uğurlandı

DİYARBAKIR (AA) - İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden 66 öğrenci, Çanakkale'ye gönderildi.

Diyarbakır Havalimanına gelen öğrencileri, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Bismil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ok uğurladı.

Kaymakam Gülenç, burada bir süre sohbet ettiği öğrencilerin özçekim isteklerini de geri çevirmedi.

Gülenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında öğrencilerin Çanakkale'de birçok önemli yeri gezeceğini belirterek, "Atalarımızın güzel ülkemizi korumak için mücadele ettiği alanları inceleyecekler. Aynı zamanda doğu ve batı arasında gönül köprüsü kurma açısından da güzel bir proje. Hepsinin yolu açık olsun." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Abdullah Özdemir de proje kapsamında yapacakları gezinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Çanakkale'de şehitliği ziyaret edeceklerini dile getiren Özdemir, "Atalarımızın, dedelerimizin şehit olduğu yerleri göreceğiz, ne gibi mücadeleler verdiklerini inceleyeceğiz." dedi.

Özdemir, ilk defa uçağa bineceği için de çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerden Hatip Yetek ise Çanakkale'ye gittiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.