"Bizim Kültürümüzde Kadına Şiddet Yoktur"

"Bizim Kültürümüzde Kadına Şiddet Yoktur"
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:- "Kadına karşı şiddeti, çocukların istismar edilmesini önleyebiliriz. Bizim kültürümüzde şiddet yoktur. Bu topraklar sevginin topraklarıdır. İnsana insan olduğu için değer verilen topraklardır"

EDİRNE (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kadına karşı şiddetin, çocukların istismar edilmesinin önlenebileceğini ifade ederek, "Bizim kültürümüzde kadına şiddet yoktur. Bu topraklar sevginin topraklarıdır. İnsana insan olduğu için değer verilen topraklardır." dedi.

TBB Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 14. Dönem 1. Genel Üye Toplantısı Edirne Barosu'nun ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Feyzioğlu, Türk kültüründe kadının önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Alınacak yasal önlemlerle ve Türk kültürünü özümseyerek kadınlara yönelik kötü davranışların önlenebileceğini anlatan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Biz şu anda Türkiye'de kadın haklarının geldiği noktayı ve ihlalleri konuşurken muhtemel ki Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir kadın öldürülüyor olabilir. Kadına karşı şiddeti, çocukların istismar edilmesini önleyebiliriz. Bizim kültürümüzde kadına şiddet yoktur. Bu topraklar sevginin topraklarıdır. İnsana insan olduğu için değer verilen topraklardır. Her şeyin merkezinde insanın olduğu topraklardır. Bizim kültürümüze ait olmayan davranışların, kadını ikinci sınıf gören Vahabi-Selefi kültürünün dayatılmasıyla karşımıza çıkan bir şiddet artışıyla mücadele ediyoruz. İşin adını koyalım. Biz ne Vahabi ne de Selefi'yiz, biz Türk'üz. Türklerin kültüründe kadın baş köşede ve devlet yönetiminde bulunmuştur."

Metin Feyzioğlu, TBB çatısı altında görev yapan TÜBAKKOM'un da kandın hakları konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Türkiye'nin kadın hakları konusundaki muhteşem birikimi TÜBAKKOM sayesinde olmuştur. TÜBAKKOM'un görevi bu birikimi daha örgütlü bir şekilde Türkiye'nin her yerine yaymak ve kıt kaynakları en verimli şekilde el birliğiyle kullanmamızı sağlamaktır." diye konuştu.

Bir gazetecinin ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasıyla ilgili sorusuna Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Bu dava milli bir dava değildir ama neticelerini milletin çekeceği bir davadır. Davayı milli davaya çevirirseniz dünyadan dışlanma tehlikesi vardır ve Türkiye'nin yolsuzluklara batmış, hukuk dışı yönetilen devlet olarak damgalanma tehlikesi vardır. Böyle bir dalgalanma tüm finans sistemine yönelik ağır yaptırımların uygulanmasını neticeler."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.