BM Libya Özel Temsilcisi Kobler, Libya'da

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler, Libya'da
BM Libya Özel Temsilcisi Kobler:"2015'te imzalanan anlaşma üzerinde değişiklik yapılması sadece Libyalıların vereceği bir karardır. BM misyonu, Libyalı taraflar arasında görüş birliği olması durumunda anlaşmada değişiklik yapılmasına destek verecektir"

TRABLUS (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, Libyalı taraflar arasında Fas'ın Suheyrat kentinde varılan anlaşmada yapılacak değişikliğe sadece Libyalıların karar vereceğini söyledi.

Kobler, Trablus kentinde Ulusal Mutabakat Hükümeti'nde (UMH) Dışişleri Bakanı Muhammed Seyyale ve Devlet Konseyi Başkanı Abdurrahman es-Suveyhli ile görüştü. Kobler, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "2015'te imzalanan anlaşma üzerinde değişiklik yapılması sadece Libyalıların vereceği bir karardır. BM misyonu, Libyalı taraflar arasında görüş birliği olması durumunda anlaşmada değişiklik yapılmasına destek verecektir." dedi.

Kobler, Suheyrat anlaşmasının siyasi çözüm için tek seçenek olduğunu ifade etti.

Suveyhli de açıklamasında, herhangi bir tarafın siyasi çıkarlarını gerçekleştirmek için güç kullanmasının anlaşmaya tehdit oluşturduğunu kaydetti. Suveyhli, konseyin anlaşmanın uygulanması için getirilecek her öneriye açık olduğunu belirtti.

Libya'da 17 Şubat 2011'deki devrimin ardından yaşanan siyasi istikrarsızlık ve karşıt gruplar arasındaki çatışmalar neticesinde ülkede biri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi) diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclis ve rakip yönetim ortaya çıkmıştı. Bu gelişmeler çerçevesinde 17 Aralık 2015'te Birleşmiş Milletler'in (BM) girişimleriyle Fas'ın Suheyrat kentinde varılan "Libya Siyasi Anlaşması"na göre UMH kurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.