BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura Moskova'da

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura Moskova'da
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura ile görüştü

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye konusunda daha önce varılan anlaşmaların tüm maddelerinin yerine getirilmesini umut ettiklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Moskova'da gerçekleşen görüşmenin basına açık kısmında konuşan Lavrov, kapsayıcı ve doğrudan diyaloğu teşvik eden Suriye görüşmelerini desteklediklerini belirtti.

Lavrov, daha önce Uluslararası Suriye Destek Grubu ve BM'de varılan anlaşmaların tüm maddelerinin yerine getirilmesini umut ettiklerini belirterek, rejim ve muhaliflerin yeni görüşmelerden önce "ev ödevlerini iyi yapması" gerektiğini ifade etti.

Dış aktörlerin Suriye'de siyasi süreci teşvik etmekte önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Lavrov, "Sizin (Mistura) en önemli görevlerinizden biri de dış aktörlerin eylem birliğinin sağlanması. Sonuçta, Suriyeli tarafların dışarıdan aldığı mesajlar uyumlu olmalı" dedi.

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura, Suriye görüşmelerinin yeni etabı öncesinde Moskova'da temaslarda bulunmayı önemli gördüğünü söyledi.

Suriye'de siyasi sürecin desteklenmesi gerektiğini belirten Mistura, "Siyasi geçiş süreci çalışmalarının geliştirilmesi lazım. Bu, BM Güvenlik Konseyi ve Cenevre mutabakatı gereği çalışmalarımızın temel taşı niteliğini taşıyor" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.