Bmgk'den Unıcef'in Kuzey Kore'deki Yardım Projelerine Yaptırım Muafiyeti

Bmgk'den Unıcef'in Kuzey Kore'deki Yardım Projelerine Yaptırım Muafiyeti
BMGK, UNICEF'in Kuzey Kore'de güvenli su kaynakları oluşturulması ve hastanelerde etkili tedavi sağlanmasına yardımcı olması için yaklaşık 5,75 milyon dolar değerindeki malzemenin tedarikine onay verdi

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF), Kuzey Kore'de halk sağlığını ve beslenme imkanlarını iyileştirmeye yönelik yardım programları için yaptırım muafiyeti tanıdı.

Yonhap ajansının haberine göre, BMGK'nin Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımlarını denetleyen komitesi, UNICEF'in yardım projeleri kapsamında, güvenli su kaynakları oluşturulması ve hastanelerde, özellikle yetersiz beslenen çocuklar ve anneler için etkili tedavi sağlanması için Kuzey Kore'ye malzeme ve ekipman gönderilmesine imkan tanıyan muafiyet kararı aldı.

Karar neticesinde Kuzey Kore'ye gönderilmesine izin verilen yaklaşık 5,75 milyon dolar değerindeki malzemeler arasında acil sağlık kitleri, tekerlekli sandalyeler ve elektronik cihazlar bulunuyor.

Ülkeye girişine onay verilen malzemeler arasında en pahalı grubu oluşturan aşı soğuk zincir ekipmanının, 1 yaşın altında yaklaşık 355 bin çocuk ve 362 bin hamile için aşı depolamak üzere kullanılacağını belirten UNICEF, personelinin, ürünlerin amaçlarına uygun şekilde kullanılmasını sağlamak için düzenli izleme yapacağını kaydetti.

Muafiyetin 6 ay geçerli olduğu kaydedildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.