Bodrum Cezaevinde "isyan tatbikatı"

Bodrum Cezaevinde "isyan tatbikatı"
A1 Tipi Cezaevinde, emniyet, itfaiye ve sağlık birimlerine haber verilmeden düzenlenen "isyan tatbikatı", ekipleri alarma geçirdi

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki A1 Tipi Cezaevinde, emniyet, itfaiye ve sağlık birimlerine haber verilmeden "isyan tatbikatı" gerçekleştirildi.

Bodrum Adliyesi Denetimli Serbestlik ve İnfazdan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ercan Türkol'un koordinesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye Grup Amirliği ve sağlık görevlilerinin katılımıyla Cevat Şakir Caddesi'ndeki A1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tatbikat yapıldı.

Habersiz yapılan tatbikatta, polis, itfaiye ve sağlık birimlerine "cezaevinde isyan çıktığı ihbarı alındığı" bilgisi ulaştırıldı. Bunun üzerine güvenlik güçleri ile sağlık ve itfaiye ekipleri, çok kısa sürede bölgeye ulaştı. Cezaevi içinde ve çevresinde tedbir alan güvenlik güçleri, bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı.

Olayın tatbikat olduğunu öğrenen ekipler, daha sonra normal görevini sürdürdü.

Tatbikatı izleyen çevredeki vatandaşlardan Tansu Tanış, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk başta olayın ne olduğunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Ekiplerin cezaevine çok hızlı geldiğini ifade eden Tanış, "Ekipleri görünce farklı bir olay olduğunu sandık ama yaşananların tatbikat olduğunu öğrendik. Çok çabuk müdahale edildi. Kendilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.