Bodrum'da "Çöplük Paneli"

Bodrum'da "Çöplük Paneli"
Sık sık çöplük yangınlarının yaşandığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde katı atık sorunlarına çözüm bulunması amacıyla panel düzenlendi - Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Giray:- "İhalemizi tamamladık. 1 Ocak itibarıyla burada

MUĞLA (AA) - Sık sık çöplük yangınlarının çıktığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde katı atık sorununun çözümü için "Çöplük Paneli" düzenlendi.

Bodrum Çevre Platformu öncülüğünde, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle, "Çöplükler yanıyor Bodrum boğuluyor. Bu yangını hep birlikte söndürmek için" sloganıyla Nurol Kültür Merkezi'nde "Bodrum Çöplük Paneli" gerçekleştirildi.

Salondaki masalara "Çöp sorunu çözülsün Bodrum nefes alsın" pankartları asılan panelde konuşan Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, Mumcular Mahallesi Akdam mevkisinde yapılacak katı atık düzenli depolama sahasındaki çalışmaların, tarihi kalıntılara rastlanılması üzerine durdurulduğunu söyledi.

Bodrum'da katı atık sorunu yaşandığını dile getiren Giray, düzenli depolama alanı için Çamarası Mahallesi'ndeki incelemenin sürdüğünü, Dereköy ve Torba mahallelerindeki mevcut vahşi depolama alanının Muğla Büyükşehir Belediyesine tahsisi için ilgili bakanlıklara yazı yazdıklarını anlattı.

Ciddi sorumluluk alarak söz konusu iki sahanın işletilmesi için ihaleye çıktıklarını anlatan Giray, "Düzenli depolama tesisleri gibi işletilebilir. Evet toprağın altını artık düzeltemezsiniz, izolasyonu sağlayamazsınız ama buraya gelecek atığı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. İhalemizi tamamladık. 1 Ocak itibarıyla burada düzenli, disiplinli, yönetmeliklere uygun bir işletim gerçekleşecek ama bunlar geçici çözümler." dedi.

Yaklaşık üç saat süren panelde katı atıklar için çözüm bulunamadığı gerekçesiyle bazı katılımcılar tepki göstererek, salonu terk etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.