Bodrum'da Düzensiz Göçmenlerin Bulunduğu Lastik Botun Batması

Bodrum'da Düzensiz Göçmenlerin Bulunduğu Lastik Botun Batması
Üç kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanan 5'i adliyeye sevk edildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları lastik botun batması sonucu düzensiz göçmenlerden 3'ünün ölmesiyle ilgili gözaltına alınan 7 zanlıdan emniyetteki işlemleri biten 5'i adliyeye sevk edildi.

Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, biri otel işletmecisi 7 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılardan Ö.T, E.B, Suriyeli A.A.Ş, Irak uyruklu H.M ile ölen düzensiz göçmenleri otelinde konaklattığı tespit edilen E.M, işlemlerinin ardından "göçmen kaçakçılığı" ve "kasten öldürme" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Gözaltındaki 2 zanlının işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bağla Koyu'ndan denize açılan 19 Irak ve Suriye uyruklunun içinde bulunduğu botun 17 Eylül'de battığı haberi üzerine bölgeye giden sahil güvenlik ekipleri, boğulmak üzere olan 15 Iraklı ile bir Suriyeliyi kurtarmıştı. Iraklı 3 kadının ise cesedine ulaşılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.