Bodrum'da "Global Run" etkinliği

Bodrum'da "Global Run" etkinliği
Yaklaşık bin kişinin katıldığı organizasyonda bazı kadın yarışmacılar, 10 kilometrelik parkurda bebek arabalarında taşıdıkları çocuklarıyla koştu


MUĞLA (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu ve Bodrum Belediyesi tarafından desteklenen "Global Run" etkinliği, Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirildi.

Değişik illerden yaklaşık bin kişinin katıldığı koşunun startı, Paşatarlası mevkisindeki Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'nden verildi. Aralarında engellilerin de bulunduğu yarışmacılar, 10 kilometrelik parkurda dereceye girebilmek için yoğun mücadele sarf etti.

Bazı kadınların bebek arabalarına koydukları çocuklarıyla katıldığı yarışmada, erkeklerde Taner Kırış birinci, Abdurrahman Gediklioğlu ikinci, Ercan Arslan da üçüncü oldu. Kadınlarda ise Derya Kaya birinciliği, Halime Karakoyun ikinciliği, Rahime Tekin ise üçüncülüğü elde etti.

Etkinlik sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdikleri yarışa katılımın oldukça iyi olduğunu söyledi.

Kutman, etkinliği sürdürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Yarışa 31-40 yaş kategorisinde katılan ve kendi klasmanında ikinciliği elde eden Nağme Burguç ise koşuya geçen yılda katıldığını ve parkuru çok güzel bulduğunu belirtti.

Yarışmaya Buca Belediyesi adına katıldığını ifade eden Burguç, geçen yılki yarışta da ikinciliği elde ettiğini kaydetti.

Sporculardan alınan kayıt ücretinin, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Parıltı Derneğine bağışlanacağı açıklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.