Bodrumdaki Kaçak Operasyonu

Bodrumdaki Kaçak Operasyonu
Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu:

 Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Bodrum'da yasa dışı yollarla Kos Adası'na geçmek isterken yakalanan kaçaklarda Ebola virüsü şüphesi bulunduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığın bildirdi.

Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, Bodrum ilçesinden bir botla yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçmak isteyen 4 Afganistan ve 2 Pakistan uyruklu 6 kişinin Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandığını anımsattı.

Hastaneye sevk edilen kaçaklarla ilgili basın yayın kuruluşlarında "Bodrum'da Ebola paniği" şeklinde haberler yayımlandığını ifade eden Hatipoğlu, kaçakların yaşadığı bölge itibarıyla Ebola virüsünün düşünülemeyeceğini dile getirdi.

Olmayan mikrobun bulaşamayacağını vurgulayan Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Aslında burada yaşanan Ebola değil, insan paniğidir. Kaçaklar, Yunanistan'a gidemeyip yakalanmanın paniği içindedir. Sonrasındaki fotoğrafta da ne kadar çok beynimizin etkilendiğini ve Ebola fobisi paniğinin oluştuğunu görüyoruz. Geldikleri bölge itibarıyla sıtma, hepatit A, tifo, poliomyelit başta olmak üzere bazı enfeksiyonları düşünebilirsiniz fakat Ebolayı kesinlikle düşünmemek gerekir. Çünkü gerek Afganistan, gerekse Pakistan'da şimdiye kadar bu virüs saptanmamıştır. Olmayan mikrobun bulaşması mümkün değildir. Vatandaşlarımız Ebola hastalığının kliniğini, bulaşma ve korunma yöntemlerini bilsinler. Onun dışında gündemlerine bu virüsü almasınlar. Çünkü bugüne kadar ülkemiz sınırları içinde herhangi bir Ebola vakası olmamıştır, panik yapmalarına da gerek yoktur."

Hatipoğlu, ülkelerin enfeksiyon risk analiz bilgilerinin genel müdürlüğün "www.hssgm.gov.tr" internet sitesindeki seyahat sağlığı bölümünden detaylı şekilde öğrenilebileceğine işaret ederek, "444 77 34" nolu Seyahat Sağlığı Danışma Hattı'ndan da bilgi alınabileceğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.