Bodrun Ultra Maratonu

Bodrun Ultra Maratonu
- Muğla'nın Bodrum ilçesindeki organizasyonda, 10, 23 ve 50 kilometrelik yarışların startı verildi


MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde ikincisi düzenlenen BodRUN Ultra Maratonu'nda 10, 23 ve 50 kilometrelik koşularda mücadele başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonunun katkılarıyla Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda, yarışların startı Belediye Meydanı'nda verildi.

Gece 100 kilometre mücadelesinin startının ardından, gündüz bölümünde 50, 10 ve 23 kilometre mesafelerdeki yarışlar başlatıldı. Etkinlik kapsamında, çocukları spora özendirmek amacıyla kısa mesafeli çocuk yarışı da yapıldı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 23 ve 10 kilometre yarışının startında sporculara başarı dileğinde bulundu.

Türkiye'nin yanı sıra 12 ülkeden toplam 870 sporcunun kayıt yaptırdığı organizasyonda atletlerin mücadelesi daha çok doğayla iç içe geçiyor. Özçekim yapan ve hatıra fotoğrafı çektiren sporcuların olduğu maratonda, atletlerden Hüseyin Burgaz koşuya takım elbiseyle katıldı.

Bursa'dan gelen Burgaz, gazetecilere yaptığı açıklamada "Farkındalık olsun. Herkes koşabilir. Kıyafetin önemi yok. Zevkli olacak. Ultra maraton koşma ayrıcalık tabii." dedi.

BodRUN Ultra Maratonu, dereceye girenlere kupalarının verileceği ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.