Borsa'da ilk yarının tek kaybedeni Fenerbahçe

Borsa'da ilk yarının tek kaybedeni Fenerbahçe
Borsa İstanbul'da yılın ilk yarısında spor şirketlerinden sadece Fenerbahçe yatırımcısına zarar ettirirken Trabzonspor yatırımcısı parasını 2,5 katına çıkardı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören spor şirketlerinden Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray yılın ilk yarısında yatırımcısının yüzünü güldürürken Fenerbahçe hisseleri 2015 yılı kapanışına göre yüzde 3 değer kaybetti.

Trabzonspor hisseleri, yılın ilk yarısında yüzde 160 yükselerek 3,3 liraya çıkarken Spor Toto Süper Lig'in 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ın hisseleri yüzde 61, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 46 değer kazandı.

En yüksek piyasa değerine sahip spor şirketi Fenerbahçe
Fenerbahçe hisselerinin fiyatı ise futbol takımının Süper Lig'in son haftalarında aldığı başarısız sonuçlarla şampiyonluğu kaybetmesi ile mayıs ayında hızla düştü. Fenerbahçe hisseleri, yılın ilk yarısını yüzde 3 değer kaybederek 36,06 liradan tamamlasa da 1 milyar liranın üzerindeki piyasa değeri ile "en yüksek piyasa değerine sahip spor şirketi" unvanını korudu.

Diğer spor şirketlerinin toplam piyasa değerlerine bakıldığında ise Beşiktaş'ın 833 milyon lira ile 2'nci, Galatasaray'ın 558 milyon lira ile 3'üncü, Trabzonspor'un 330 milyon lira ile sonuncu sırada olduğu görülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.