Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu Muhic, Kayseri'de

Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu Muhic, Kayseri'de
KAYSERİ (AA) - Bosna Hersek’in İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Belediyeden yapılan...

KAYSERİ (AA) - Bosna Hersek’in İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, ziyarette, Kayseri’nin 5 bin yıllık kadim bir şehir olduğunu söyledi.

Kayseri’nin bölgenin cazibe merkezi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Endüstri, eğitim, sağlık ve turizm gibi alanlarda bölgenin lider şehri durumundayız. Yerel yönetimin başarılı çalışması ve kamu idarelerinin uyumu nedeniyle diğer şehirlerden çok daha hızlı büyüyoruz. Türkiye’de ilkler hep bizim şehrimizde yapılmıştır. Düzgün ve planlı gelişen bir şehiriz. Bu da burada yaşayan insanların daha huzurlu ve mutlu olmalarını sağlıyor. Böyle bir şehirde biz de hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bosna ile birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler var. Bundan sonra da bu ilişkileri sürdürmekten mutluluk duyarız.” diye konuştu.

Muhic ise Bosna Hersek’ten ve Boşnak halkından selamlar getirdiğini belirterek, Kayseri’ye bakışlarının farklı olduğunu dile getirdi.

Kayseri’nin, Bosna Hersek ile Türkiye ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunduğunu vurgulayan Muhic, “Asıl teşekkürüm bugüne kadar yaptığınız hizmetler. Mostar ile Kayseri’nin ilişkisinin gelişmesi aslında Türkiye ile Bosna’nın ilişkisinin gelişmesi demek. Bu ilişkide sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ederim. Biz sizin Bosna’daki projelerinizden haberdarız. Özellikle bizim için çok önemli olan Mostar şehri için yaptıklarınıza minnettarız. Bize düşen bu ilişkileri daha iyi noktalara taşımak. Biz bunun için hazırız demeye geldik.” ifadelerini kullandı.

Başkonsolos Muhic, bir yol haritası belirleyerek Bosna Hersekli işadamları ile Kayserili iş adamlarını buluşturabileceklerini ve Bosna’daki iş fırsatlarıyla ilgili bilgilendirme yapabileceklerini kaydetti.

Bosna Hersek’in Türkiye Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de Kayseri’nin Bosna’daki yerinin farklı olduğunu kaydetti.

Bosna’daki şehirlerin 84 kardeş şehri bulunduğunu ancak bunların tamamına yakınının bir imzadan ibaret olduğunu dile getiren Çilek, "Ancak Kayseri çok aktif. Bu nedenle Kayseri’deki iş dünyası ve üniversitelerle de ilişkileri geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.