Bosna Hersek'te Kuvvetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi

Bosna Hersek'te Kuvvetli Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi
Dün geceden beri etkili kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, tarihi bir caminin minaresi yıkıldı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek genelinde dün geceden beri etkili kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi.

Hızı saatte 120 kilometreye varan rüzgar nedeniyle birçok şehirde ağaçlar devrildi, ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu, tarihi bir caminin minaresi yıkıldı.

Ülkenin orta kesimlerindeki Tesanj şehrinde bulunan Osmanlı dönemi eserlerinden Ferhat Bey Camisi'nin minaresi, gün gece etkili kuvveti rüzgar nedeniyle yıkıldı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, minarenin yıkılmasıyla camide ve civardaki bazı binalarda maddi hasar meydana geldi. Gece yarısından sonra yaşanan olayda yaralananın olmadığı bildirildi.

Yine ülkenin orta kesimlerinde yer alan Zavidovici, Maglaj ve Zepce'de kuvvetli rüzgar dolayısıyla birçok ev ve iş yerinin çatısı uçtu. Ağaçların park halindeki araçların üzerine devrilmesi sonucu maddi hasar oluştu.

Kuvvetli rüzgarın en çok etkilediği şehir ise ülkenin kuzeyindeki Banja Luka oldu. Banja Luka şehrinde 300'den fazla ev ve iş yerinde maddi hasar görülürken, 3 kişi de hafif yaralandı.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda ağaç devrildi. Kentte zaman zaman kısa süreli elektrik kesintileri de yaşandı.

Kötü hava koşullarından dolayı başkent Saraybosna yakınlarındaki Bjelasnica dağında da çok sayıda ağaç devrildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.