Bosna Hersek'te muhabir ve kameramana saldırı

Bosna Hersek'te muhabir ve kameramana saldırı
Visegrad şehrinde Çetnik Hareketi kurucusu Mihailovic için düzenlenen törende çekim yapmak isteyen muhabir ve kameraman saldırıya uğradı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in doğusundaki Visegrad şehrinde, Çetnik Hareketi kurucusu Dragoljub Mihailovic'in yakalanmasının 70. yıl dönümü kapsamında düzenlenen törende çekim yapmak isteyen muhabir ve kameraman saldırıya uğradı.

Bosna Hersek'te faaliyet gösteren N1 televizyonu muhabirlerinden Adisa İbrahimovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kameraman Alen Skorupan ile törene çekim yapmak için gittiklerini söyledi.

Olayın çekim için izin istedikleri sırada gerçekleştiğini dile getiren İbrahimovic, "Çekim yapmak için hareket üyelerinden izin istedik. Çekim yapamayacağımızı söylediler, biz de geri çekildik. Birden yanımıza hareket üyesi olduğu belli olan bir adam yaklaştı, küfür etmeye başladı. Elimizden kamera ve mikrofonu alıp saldırdı" dedi.

Bosna Sırp Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da muhabir ve kameramanın ifadelerine başvurulduğu, saldırganın da gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, saldırganın nöbetçi savcılığa sevk edileceği kaydedildi.

İkinci Dünya Savaşı'nda işgalci "Mihver" kuvvetlerine ve Hırvat işbirlikçilerine karşı direnmek amacıyla Mihailovic tarafından kurulan radikal Sırp milliyetçi çetelerden oluşan Çetnik Hareketi, kısa zamanda Sırbistan'ın yanı sıra Bosna, Karadağ ve Hırvatistan'da da örgütlendi.

Tito'ya bağlı Partizanlarla da çatışan çete üyeleri, bölgede 100 binin üzerinde Boşnak ve on binlerce Hırvat'ı katletti. Çetnik Hareketi'nin kurucusu Mihailovic ve beraberindekiler, Tito'nun Partizanları tarafından yakalandıktan sonra 1946 yılında Belgrad'a götürüldü ve yargılanarak idam edildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.