Bosna'daki öğrenciler terörü 4 dilde kınadı

Bosna'daki öğrenciler terörü 4 dilde kınadı
Saraybosna'da okuyan üniversite öğrencileri ve akademisyenler, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını, hazırladıkları bir video ile 4 dilde kınadı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesinden (IUS) öğrenci ve akademisyenler, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını, hazırladıkları bir video ile Türkçe, Boşnakça, Arapça ve İngilizce olarak kınadı.

IUS'taki akademisyenler ve Türkiye, Bosna Hersek, Çad ile diğer ülkelerden Saraybosna'ya eğitim almak için gelen öğrenciler, bu videoda terör saldırısına tepkilerini kendi dillerinde gösterdi.

IUS öğrencisi Yusuf İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu videonun Türkiye'ye destek amacıyla hazırlandığını belirterek yaşanan acının Bosna Hersek'ten de hissedildiğini ifade etti.

IUS Rektörü Yücel Oğurlu, videoda verdiği mesajda, terörün bugünün şartlarında uluslararası güçler tarafından bir savaş aracı olarak kullanıldığına işaret ederek "Ankara'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine de büyük sabırlar diliyorum" dedi.

IUS Öğretim Üyesi Metin Boşnak ise Ankara'daki patlamanın gerçekte Türkiye'nin imza attığı, atmak istediği veya bitirmek üzere olduğu, yeni planladığı birçok projenin engellenmesi maksadıyla yapıldığını söyleyerek Türk vatandaşlarına birlik mesajı gönderdi.

Öğrenciler farklı dillerde "Charlie oldun, Paris oldun, Ankara olacak mısın?", "Terörden nefret ediyorum, terörü lanetliyorum", " Terörün rengi, dini, ırkı yoktur. Terörü ve terör destekçilerini lanetliyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.