Bosnalı muhalefet lideri serbest bırakıldı

Bosnalı muhalefet lideri serbest bırakıldı
SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Mahkemesi, "yargı organlarının çalışmasına engel olduğu" iddiasıyla geçen ay gözaltına alınan muhalefetteki Daha İyi...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Mahkemesi, "yargı organlarının çalışmasına engel olduğu" iddiasıyla geçen ay gözaltına alınan muhalefetteki Daha İyi Gelecek Birliği (SBB) Genel Başkanı Fahrudin Radoncic'i serbest bıraktı.

Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada, Radoncic'in gözaltı süresinin uzatılması talebinin reddedildiği, serbest bırakılmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, aynı davada gözaltında tutulan Bakir Dautbasic ve Bilsena Sahman'ın da serbest bırakıldığı belirtildi.

Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansına (SIPA) bağlı polis ekiplerince düzenlenen "Oyuncak Bebek 2" kod adlı operasyon kapsamında 25 Ocak Pazartesi günü başkent Saraybosna yakınlarındaki Hadzici'de gözaltına alınan Radoncic, Bosna Hersek Milletler Meclisi'nde milletvekilliği görevini yürütüyor ve ülkedeki en yüksek tirajlı "Dnevni Avaz" gazetesi ve "Alfa" televizyon kanalının sahibi.

Dautbasic ve Sahman ise organize suçlar, uyuşturucu ticareti ve cinayet gibi suçlamalar nedeniyle Kosova'da tutuklu olarak yargılanmasına devam edilen Naser Keljmendi davasındaki bir tanığa baskı yapmakla suçlanmış ve haklarında 30 gün gözaltı kararı verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.