Bozkır Belediyesi’nden Aşure etkinliği

Bozkır Belediyesi’nden Aşure etkinliği
Etkinliğe Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Garnizon Komutanı Özgür Can, Ak Parti Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, sanat dünyasından Sami Çelik, İdari Amirler ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Bozkır Müftüsü Veli Çömçe’nin açılış duası eşliğinde, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Bozkır Garnizon Komutanı ve Özgür Can kazan başına geçerek vatandaşa aşure dağıttı.

Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı yaptıklarını ve aşure gününün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu arttırdığını belirten Başkan Gün; “Hadis-i Şerifte “Allahü teâlâ, Aşure Günü’nü üstün kılmıştır. Allahü teâlâ, gökleri, yeri, dağları, denizleri, yıldızları, Arş’ı ve melekleri, Âdem aleyhisselâmı Aşure Günü yarattı. İbrahim aleyhisselâmın dünyaya gelişi ve Nemrud’un ateşinden kurtuluşu Aşure Günü oldu. İbrahim Aleyhisselam’a, oğlunun yerine kesmek için, büyük koç bugün ihsan edildi.” buyurulmaktadır. Peygamber Efendimizin buyurmuş olduğu bu hadisi şerifiyle birlikte tüm halkımızın aşure gününü kutluyorum.” Dedi.

Aşure gününün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini söyleyen Başkan Gün sözlerine şu şekilde devam etti; “muharrem ayı birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik ayıdır. Muharrem ayının farklı bir yeri var. Çünkü içinde aşure gibi önemli bir günü barındırıyor. Bugün yapmış olduğumuz etkinliğin sevgi ve muhabbeti arrtırmasını diliyorum. Bu vesileyle etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum ve tüm halkımızın aşure gününü kutluyorum.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.