Bozkır'da "Geleceğin Nesilleri Bozkırın Alimlerini Araştırıyor" projesi

Bozkır'da "Geleceğin Nesilleri Bozkırın Alimlerini Araştırıyor" projesi
KONYA (AA) - Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği'nin (BİMDER) "Geleceğin Nesilleri Bozkırın Alimlerini Araştırıyor" projesi kapsamında...

KONYA (AA) - Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönülleri Derneği'nin (BİMDER) "Geleceğin Nesilleri Bozkırın Alimlerini Araştırıyor" projesi kapsamında araştırma yapan öğrenciler ödüllerini aldı.

Proje kapsamında ilçede yetişmiş Tevfik Bilge ve Ali Güzeldülger'in hayatları, ilçede öğrenim gören öğrenciler tarafından araştırıldı. Araştırma yaparak yarışmaya katılan 40 öğrenciden okul birincileri belirlenerek 5 Liseden toplamda 5 öğrenci finale kaldı.

Bozkır Belediyesi yeni düğün salonunda gerçekleştirilen sempozyumda araştırmaya konu olan Tevfik Bilge ve Ali Güzeldülger'in hayatı öğrencileri ve Ali Güzeldülger’in oğlu Abdullah Güzeldülger tarafından anlatıldı.

BİMDER Başkanı Mehmet Görür, yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı genç nesillerin geçmişte bu topraklara hizmet etmiş alimleri tanıyabilmesi için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında bu yıl Tevfik Bilge ve Ali Güzeldülger'in hayatının araştırıldığını belirten Görür, şunları kaydetti:
"Öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalar sonrası elde edilen bilgiler ışığında güzel bir eser meydana getirilecek. BİMDER bundan sonraki senelerde de Bozkır'da yetişmiş tüm alimlerin yaşamları ve hizmetlerinin gün yüzüne çıkartılması için bu şekilde araştırma yarışmalarını gelenekselleştirecek. Bu yarışmalar vesilesi ile tarihimizle yarınlarımız arasında köprü kurulmuş olacaktır."

Sempozyum sonrası araştırma sonuçlarına göre birinciliği Bozkır Anadolu Lisesi öğrencisi Tunahan Sağlam, ikinciliği Bozkır Serüstad Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencisi Adem Gökmen ve üçüncülüğü Bozkır Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Yılmaz aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.