Brent petrol 32 doların üzerinde dengelendi

Brent petrol 32 doların üzerinde dengelendi
Petrol arzında kesinti bekleyen yatırımcıların beklentilerinin karşılanmaması sonrasında dün yaklaşık yüzde 5 değer kaybeden Brent petrolün varil fiyatı, bugün 32 doların üzerinde dengelendi

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dün yüzde 5'e yakın değer kaybederek 31,90 dolara gerilemesinin ardından bugün 32 doların üzerinde dengelendi.
Katar, Rusya, Suudi Arabistan ve Venezuela'nın dün petrol arzına ilişkin gerçekleştirdiği toplantıdan, diğer büyük üreticilerin de uygulaması şartıyla petrol üretiminin ocak ayı seviyesinde dondurulması kararı çıktı.
Söz konusu toplantı öncesinde yaklaşık yüzde 4 yükselerek 35,52 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, anlaşmanın arz fazlası sorununu gidermeye yeterli olmadığı endişeleriyle düşüşe geçerek 31,91 dolara kadar geriledi ve günü yüzde 4,8 değer kaybıyla 32,33 dolardan tamamladı.
Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise en düşük 31,79 ve en yüksek 32,81 doları gördükten sonra şu dakikalarda 32,46 dolardan işlem görüyor.
Analistler, yatırımcıların, üretim seviyesinin dondurulması kararı sonrasında arz fazlası sorununun giderileceği konusunda tatmin olmadıklarını dile getiriyor. Halihazırda arzın dondurulduğu seviyenin yüksek ve İran'ın bu karara uyma konusunda isteksiz olduğuna işaret eden analistler, tüm bunların fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yarattığını kaydediyor.
Brent petrolün varil fiyatında aşağı yönlü seyrin devamında 29,9 doların destek olarak izleneceğini aktaran analistler, 35,5 doların ise kısa ve orta vadede direnç konumunda bulunduğunu ifade ediyor.
Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün günü yüzde 2,1'lik düşüşle 29,12 dolardan kapatması sonrasında, şu dakikalarda 28,7-29,5 dolar dar bandında hareketini sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.