Brent petrol 33 doların üzerine yükseldi

Brent petrol 33 doların üzerine yükseldi
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, küresel ekonomik aktiviteye ilişkin tedirginliklerin artmasıyla dün gördüğü 32,2 dolar seviyelerinden gelen...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, küresel ekonomik aktiviteye ilişkin tedirginliklerin artmasıyla dün gördüğü 32,2 dolar seviyelerinden gelen tepki alımlarıyla 33 doların üzerine çıktı.

Merkez bankalarının genişleyici politika hamlelerine rağmen, yıl başından bu yana başta Çin olmak üzere küresel ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler petrol fiyatlarındaki düşüşü tetiklerken, yatırımcıların, gelişmiş ülke tahvilleri başta olmak üzere risksiz varlıklara yönelmesi dikkati çekiyor.

Brent petrolün varil fiyatı, söz konusu gelişmelerle hafta başında gördüğü 36,2 dolar seviyelerinden düşüşe geçerek, iki günde yüzde 9,3 değer kaybetmiş ve günü 32,50 dolardan tamamlamıştı.

Bugün ise en düşük 32,28 dolara geriledikten sonra etkili olan tepki alımlarıyla yükselişe geçen Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 1,9'luk artışla 33,11 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, halihazırda arz fazlasının bulunduğu petrol piyasasında küresel talebe yönelik endişelerin de fiyatları baskıladığına işaret ediyor.

Teknik olarak Brent petrolün varil fiyatında kalıcı yükselişler için 36,0 dolar seviyesinin aşılmasının önemli olduğunu belirten analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise 31,5 doların destek olarak takip edileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün 30 doların altına inerek yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesi olan 29,59 doları gördü. WTI'nın varil fiyatı bugün ise en düşük 29,4 dolar ve en yüksek 30,34 doları gördükten sonra şu dakikalarda 30,34 dolardan işlem görüyor.

Analistler, WTI'nın varil fiyatında bugün gözlenen sınırlı tepki alımında, Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan ham petrol stoklarının 3,8 milyon varille beklentilerin altında artmasının etkili olduğunu dile getiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.