Brent petrol 34 dolar sınırında denge arıyor

Brent petrol 34 dolar sınırında denge arıyor
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, arza ilişkin tedirginliklerin etkisiyle volatil bir seyir izlerken, şu dakikalarda 34 dolar sınırında tutunmaya...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, arza ilişkin tedirginliklerin etkisiyle volatil bir seyir izlerken, şu dakikalarda 34 dolar sınırında tutunmaya çalışıyor.
Petrol piyasasında, ihracatçı ülkelerden üretime ilişkin gelen açıklamalarla volatilitenin arttığı dikkati çekerken, talep tarafına yönelik ise açıklanan makroekonomik veriler takip ediliyor.
Brent türü ham petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan ile İran'ın petrol üretimini kısmayacağını belirtmelerinin ardından dün 32,34 dolara kadar gerilese de bu seviyeden gelen alımlarla yükselişe geçerek günü yüzde 4,2 artışla 34,39 dolardan tamamlamıştı.
Bugün ise güne 34,4 dolar seviyelerinden başlaması sonrasında en yüksek 34,60 ve en düşük 33,51 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda yüzde 1,3'lük gerilemeyle 34 dolar sınırında dengelenmeye çalışıyor.
Analistler, Brent petrolün varil fiyatı için aşağı yönlü hareketlerin devamında 32,50 doların destek konumunda bulunduğunu belirterek, kalıcı yükselişler için ise 35 doların üzerindeki kapanışların önemli olduğunu ifade ediyor.
Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı (WTI) ise dün yüzde 3'e yakın değer kazanarak 32,2 dolardan kapanması sonrasında, şu dakikalarda yüzde 1,5 azalışla 31,75 dolardan alıcı buluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.