Brent petrol 40 doların altına indi

Brent petrol 40 doların altına indi
İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dün 41 doları aşarak 3 ayın en yüksek seviyesine yükseldikten sonra düşüşe geçti ve yeniden 40 doların...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, dün 41 doları aşarak 3 ayın en yüksek seviyesine yükseldikten sonra düşüşe geçti ve yeniden 40 doların altına indi.
ABD'de petrol üretiminin azalacağı ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı ülkelerin arza ilişkin ortak karar alabileceği beklentileriyle dün 41,46 dolarla 3 ayın en yüksek seviyesini gören Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de açıklanan zayıf dış ticaret rakamları sonrasında düşüşe geçti ve günü 39,51 dolardan tamamladı.
Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 40 dolar seviyelerini test etmesinin ardından şu dakikalarda 39,70 dolardan işlem görüyor.
Analistler, Çin'de dış ticaret rakamlarının beklentilerin üzerinde gerilemesinin küresel büyüme ve talebe ilişkin tedirginlikleri artırdığını belirterek, bu durumun petrol fiyatları üzerinde satış baskısı yarattığını dile getiriyor.
Brent petrolün varil fiyatında kalıcı yükselişler için 40 doların üzerinde kapanış gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu aktaran analistler, 38,6 doların ise destek konumunda bulunduğunu kaydediyor.
Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı da dün ABD'de açıklanan ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde artış kaydetmesi sonrasında günü yüzde 4,4'lük düşüşle 36,30 dolardan tamamladı. WTI'nın varil fiyatı bugün ise 36,3-36,8 dolar dar bandında hareketini sürdürürken, şu dakikalarda 36,60 dolardan alıcı buluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.