Brent petrol yeniden 38 doları aştı

Brent petrol yeniden 38 doları aştı
İSTANBUL (AA) - Petrol fiyatları arza ilişkin tedirginliklerin yatışmasıyla yükselişe geçerken, Brent petrolün varil fiyatı yeniden 38 doları aşarak...

İSTANBUL (AA) - Petrol fiyatları arza ilişkin tedirginliklerin yatışmasıyla yükselişe geçerken, Brent petrolün varil fiyatı yeniden 38 doları aşarak yükselişini ikinci güne taşıdı.

Kuveyt'in OPEC temsilcisi Nawal Al-Fuzaia, 17 Nisan'da düzenlenecek petrol üreticileri toplantısında üretim dondurma kararının olası olduğunu ve İran dışında toplantıya katılacak ülkelerin prensipte anlaştığına inandığını belirtti. Öte yandan dün ABD'de özel sektörün açıkladığı haftalık ham petrol stokları artış beklentilerine karşın 4,3 milyon varil azaldı.

Söz konusu gelişmeler sonrasında Brent petrolün varil fiyatı, bir ayın en düşük seviyesi olan 37,25 dolardan yükselişe geçerek günü yüzde 2,3'lük artışla 38,34 dolardan tamamladı.

Bugün ise güne yatay başlaması sonrasında yükselişini sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda yüzde 1,1 kazançla 38,73 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, Kuveyt'in üretimin dondurulması konusunda İran olmadan da anlaşmaya varılabileceğinin sinyalini verdiğini ve petrol stoklarındaki düşüşün, arza ilişkin endişeleri yatıştırarak petrol fiyatlarındaki yükselişi beraberinde getirdiğini kaydediyor.

İki hafta sonra yapılacak OPEC toplantısı öncesinde arza ilişkin gelişmelerin izlenmeye devam edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatının 38,5 doların üzerinde kalıcı olması durumunda 39,3 doların direnç, 37,3 doların ise destek konumunda bulunduğunu kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün yaklaşık 2 haftalık düşüş trendine son vererek günü yüzde 3,1 yükselişle 36,55 dolardan kapattı. WTI'nın varil fiyatı bugün ise 36,4-37 dolar bandında hareket ederken, şu dakikalarda yüzde 1,2 kazançla 37 dolar sınırından alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu akşam açıklayacağı mart ayı toplantı tutanakları ile resmi stok verilerinin WTI'nın yönü açısından önemli olduğuna işaret ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.