Brent petrolü 4 yıldır ilk kez 80 doların altını gördü

Brent petrolü 4 yıldır ilk kez 80 doların altını gördü
Brent petrolü Eylül 2010'dan bu yana ilk kez 80 doların altına indi

Brent petrolü, fiyatlardaki düşüşün ayı piyasası içinde daha da derinleşmesine karşın OPEC üyelerinin üretimi azaltma konusunda isteksiz olmalarından dolayı düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve Eylül 2010'dan bu yana ilk defa varil başına 80 doların altını gördü.

Vadeli kontratlar Londra'da yüzde 1 kadar düştü. Enerji Bakanı Suhail Al Mazrouei, küresel piyasalardaki arz fazlasınınBirleşik Arap Emirlikleri ve OPEC'ten kaynaklanmadığını söyledi. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de yarın açıklanacak olan ham petrol stoklarının, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, 7 Kasım haftasında, 1.1 milyon varil artması bekleniyor.

Brent petrolü, küresel arzın talebi aşmakta olduğu spekülasyonunun arttığı bir ortamda, Haziran ayındaki zirvesinden yaklaşık yüzde 30 düştü. OPEC'in önde gelen üyeleri, üretimin düşürülmesine yönelik çağrılara direnç gösteriyor ve bunun yerine, 30 yılı aşkın sürenin en hızlı üretim artışına giden ABD ile rekabet için ABD'ye ihraç edilen petrolün fiyatlarında indirime gidiyorlar. Dünya petrolünün yaklaşık yüzde 40'ını pompalayan OPEC, 27 Kasım'da Viyana'da toplanacak.

BNP Paribas SA emtia piyasaları strateji müdürü Harry Tchilingurian, "OPEC'in halen piyasadaki mevcut dengesizliği gidermesi gerekecek," dedi ve "Piyasadan günlük 1 ila 1.5 milyon varil petrolün çekilmesi, küresel dengesizliğe ilişkin algılamaları değiştrecek" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli Brent petrolünün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 1.19 dolar kadar düşüşle 80.48 dolara kadar indi. Yarın vadesi dolacak bu kontrat dün, 81.67 dolar ile Ekim 2010'dan bu yana en düşük düzeyinde kapandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.