Broadcast İstanbul 2018 Forumu

Broadcast İstanbul 2018 Forumu
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun:- "Türkiye, televizyonların sihirli gücünü 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gece gördü. Televizyon diğer bütün yayın organları gibi hayra ve doğru kullanıldığında, demokrasi ve insan için kullanıld

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, Türkiye'nin televizyonların sihirli gücünü 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gece gördüğünü belirterek, "Televizyon diğer bütün yayın organları gibi hayra ve doğru kullanıldığında, demokrasi ve insan için kullanıldığı zaman son derece hayırlı işlere ve sonuçlara doğru gitmektedir." dedi.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği'nce (RATEM) Kültür ve Turizm Bakanlığı ve CEO Event desteğiyle düzenlenen "Medyanın Dijital Dönüşümü ve Geleceği" konulu Broadcast İstanbul 2018 Forumu'nun açılışında konuşan Dursun, "kültürel diplomasi" kavramının biraz ticari kaygı taşıyan bir söz olmakla birlikte kültür endüstrisinin artık dünyada son derece yaygın bir şekilde kullanıldığını ve bunun temel aracının medya, televizyon, radyo gibi iletişim araçları olduğunu söyledi.

608 televizyon ve bin 800 civarında radyo kanalının olmasının bunun tam anlamıyla bir gösterdiğini vurgulayan Dursun, "Bu süper güç birbirini ezme, tahakküm kurma, zorlama açısından değil, birbirini tanıma, muhabbet köprüsü kurma, iyiliği yaymak ve kötülükten sakındırmak için kullanılır. Medyanın bu anlamda süper bir gücü var. Bunun iyi niyet ve amaçla kullanılması çok önemli." diye konuştu.

İletişim araçları içerisinde çok miktarda alet olduğunu fakat ilk geldiği günden itibaren bir sihirli kutu olarak evlerin baş köşesinde yer alan televizyonların etkisinin devam ettiğini dile getiren Dursun, göze ve çok daha hızlı bir şekilde zihinlere tesir etmesi bakımından televizyon yayıncılığının çok önemli olduğunu ve bu yayıncılık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti.

- "Türkiye televizyonların sihirli gücünü 15 Temmuz'da gördü"

Dursun, "Dijital yayıncılık alanında birtakım yargısal ve hukuksal gelişmeleri ön görmek ve bunları yasal düzenlemelerle düzenlemek durumunda olduğumuzu, 6112 sayılı kanunla yönetmelikte düzenlemelerin yapılmış olması gerektiğini ve bu konuda işlemlere başlanacağını da ifade etmek istiyorum." dedi.

Televizyon ve diğer bütün yayın organlarının, dostluğun, kardeşliğin, birbirini anlamanın ve farklı kültürlerarası ilişki kurmada köprü olarak kullanılmasının ve bu ilişkiyi güçlendirmenin bir vasıtası olarak kullanılması gerektiğini vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Kültürel çeşitlilik ve farklılık mutlaka olacak ama o kültürel çeşitlilik içerisinde beşeri birliktelik, insanlık adına yapılması gereken tavırların da hiçbir zaman akıldan çıkarılmaması gerektiği kanaatindeyiz. Türkiye televizyonların sihirli gücünü 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gece gördü. Televizyon diğer bütün yayın organları gibi hayra ve doğru kullanıldığında, demokrasi ve insan için kullanıldığı zaman son derece hayırlı işlere ve sonuçlara doğru gitmektedir. Türkiye bunu açık bir şekilde gördü."

- "Türkiye, televizyon dizileri konusunda önemli bir güç"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun, kültürel diplomasi ve kültür endüstrisi açısından televizyon dizilerinin Türkiye'nin önemli bir gücü haline geldiğine işaret ederek, "Daha önce Türkiye televizyon dizilerini dışarıdan ithal ediyordu. Şu anda Türkiye, televizyon dizileri konusunda önemli bir güç, etkileşim alanını kontrol eden ve katkı sağlayan bir ülke konumundadır. Bu diziler vasıtasıyla kültürünün derinliğin, zenginliğini, çeşitliliğini, ışıltısını ve tarihi geri planını ifade etmek açısından önemli bir imkanı doğru bir şekilde ve iyi niyetle kullanma yolunda çok memnun edici bir gelişme göstermiştir. Kültürümüzün, geleneğimizin, örfümüzün, tarihimizin dünyaya tanıtılmasında son dönemde televizyon dizileri çok büyük etkisi olduğunu görüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin dünyanın önemli kültür hazineleri üzerine oturduğunu fakat bu hazinelerin tam olarak tanıtımının henüz yapılmadığını dile getiren Dursun, 2 gün devam edecek forumun, bu tanıtımın ve iletişimin, medya üzerinden nasıl yapılacağını değerlendirmek açısından önemli bir fırsat sunacağını sözlerine ekledi.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.