Brüksel saldırılarıyla bağlantılı hakaret mesajına gözaltı

Brüksel saldırılarıyla bağlantılı hakaret mesajına gözaltı
Twitter hesabında, Londra'da Müslüman bir kadına Brüksel'deki terör saldırılarının hesabını sorduğunu yazan İngiltere vatandaşı, gözaltına alındı

LONDRA (AA) - Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında, İngiltere'nin başkenti Londra'da Müslüman bir kadına Brüksel'deki terör saldırılarının hesabını sorduğunu yazan İngiltere vatandaşı, gözaltına alındı.

Matthew Doyle isimli İngiliz, Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Londra'nın Croydon semtinde sokakta yürürken gördüğü Müslüman bir kadından, Brüksel'deki patlamalara dair açıklamada bulunmasını istediğini Twitter hesabında paylaştı.

Doyle'un attığı, "Dün (22 Mart) Croydon'da Müslüman bir kadınla karşılaştım. Brüksel'i açıklamasını istedim. 'Benimle bir ilgisi yok' dedi. Yapmacık bir cevap." mesajı Twitter'da birçok kişinin tepkisi çekti.

Doyle'un, gönderilen tepki mesajlarına cevaben dün, "Bir havlu kafaya hakaret ettiysem kime ne?" yazmasıyla polis duruma müdahalede bulundu.

Londra polisinden AA muhabirine yapılan açıklamada, sosyal medyada ırkçı nefreti teşvik ettiği şüphesiyle 46 yaşındaki bir erkeğin Croydon'da dün akşam gözaltına alındığı bildirildi.

Polis, şüphelinin Londra'nın güneyindeki bir karakolda sorgusunun halen devam ettiği bilgisini verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.