Brüksel Zaventem Havalimanı'nda yer hizmetleri çalışanlarından grev

Brüksel Zaventem Havalimanı'nda yer hizmetleri çalışanlarından grev
BRÜKSEL (AA) - Brüksel Zaventem Havalimanı'nda yer hizmetleri şirketinin çalışanları greve gitti. Aveapartner firmasının çalışanlarının...

BRÜKSEL (AA) - Brüksel Zaventem Havalimanı'nda yer hizmetleri şirketinin çalışanları greve gitti.

Aveapartner firmasının çalışanlarının ücretlerinin düşük olduğu gerekçesiyle başlattığı grev nedeniyle çok sayıda uçuş rötar yaparken bazı seferler ise iptal edildi. Havalimanında çok sayıda yolcu bagajlarını alabilmek için saatlerce beklemek durumunda kaldı.

Brüksel'de Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırılarında 32 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı.

Terör saldırıları sonrasında, meydana gelen tahribat ve soruşturmalar nedeniyle bir müddet kapalı tutulan havalimanı 3 Nisan’da kısıtlı kapasiteyle çalışmaya başlamıştı.

Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya evsahipliği yapan Brüksel'in en önemli havalimanı olan Zaventem’in temmuz başında tam kapasiteyle çalışması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.