Brüksel'de kedi yavrularına çip takılacak

Brüksel'de kedi yavrularına çip takılacak
Brüksel'de kedi yavrularının kayıt altına alınması ve mikro çiple takip edilmesi zorunlu olacak

BRÜKSEL (AA) - Belçika'nın başkenti Brüksel'de kedi yavrularının kayıt altına alınması ve mikro çip takılarak takip edilmesi zorunlu hale getirilecek.

Brüksel Şehir Konseyi Üyesi Bianca Debaets, başkentteki bütün kedi yavrularına mikro çip takılmasının zorunlu olacağını açıkladı.

Uygulama sayesinde hayvan barınaklarında uyutulan kedi sayısının azalacağını söyleyen Debaets, "Her yıl, Brüksel'deki hayvan barınaklarına alınan kedilerin yüzde 36’sı yani 900 kadarı uyutuluyor. Mikro çipler sayesinde kedi sahipleri, kaybolan hayvanlarını kolayca bulabilecek." dedi.

Debaets, yeni uygulamayla kedilerin terk edilmesinin de önüne geçileceğini ve kedi nüfusunun kontrol altında tutulmasının sağlanacağını düşündüğünü belirtti.

Kentte satılan veya sahibi değişen bütün kedilerin kayıt altına alınması, kısırlaştırılması ve çip takılarak izlenmesi 2014 yılında zorunlu yapılmıştı. Yeni uygulamayla kediler henüz yavruyken yani 12 haftalık olmadan önce kayıt altına alınacak ve bu yavrulara mikro çip takılacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.