Brüksel'deki terör saldırılarına tepkiler

Brüksel'deki terör saldırılarına tepkiler
AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier:- "Belçika yalnız değildir, hepimiz Belçika'nın yanındayız. Birlikte terör belasına karşı ayağa kalkmaya kararlıyız"- AGİT Genel Sekreteri Zannier:- "Uluslararası teröristlerin tehditleri, bütün AG

VİYANA (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Birliği (AB) Temel Haklar Ajansı, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarını kınadı.

AGİT Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier, yaptığı ortak yazılı açıklamada, Brüksel'deki terör saldırılarını en güçlü şekilde kınadıklarını belirterek, kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifa dileğinde bulundu.

Terörizmle mücadelede AGİT'in dayanışma ve kararlılığını ifade eden Steinmeier ve Zannier, terörizmin devletler ve sivil toplum örgütlerinin aktif katılım ve işbirliğiyle ve sürdürülebilir ve kapsamlı bir yaklaşımla bozguna uğratılabileceğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca Steinmeier, şunları kaydetti:

"Bu iğrenç saldırılar, Avrupa'nın kalbine yöneltilmiştir. Teröristler, haince savunmasız insanları hedef almıştır. Avrupa, bu acılı saatlerde dayanışma ve kenetlenme gösteriyor. Belçika yalnız değildir, hepimiz Belçika'nın yanındayız. Birlikte terör belasına karşı ayağa kalkmaya kararlıyız."

Zannier de radikalizmle mücadele, şiddet, aşırıcılık ve terörizmin bütün ülkelerin önceliği olması gerektiğini vurgulayarak, "Uluslararası teröristlerin tehditleri, bütün AGİT üyesi ülkeleri olumsuz etkileyen yeni bir boyuta ulaşmıştır. Biz, yoğun bir işbirliği ve diyalog ile terörizmi bozguna uğratabileceğiz." ifadelerine yer verdi.

AB Temel Haklar Ajansı Direktörü Michael O'Flaherty, yaptığı yazılı açıklamada, bütün insanların yaşama hakkına sahip olduğunu anımsatarak, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu hak Belçika'nın başkentinde bu sabah ayaklar altına alındı. Ancak terör saldırılarına yönelik tepkiler nefret ve korkuya dönüşmemeli. AB içerisinde bizim cevabımız, insan hakları ve evrenselliğin yanında durmak olmalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.